Nicio zi fără o poveste din curtea mea

Când eram mică existau câţiva copii lideri. Cu aceia se jucau toţi. Se ţineau după ei ca roiul de albine. Cel din frunte ştia, din instinct, că e albina mamă. Ceilalţi, din motive necunoscute, îl urmau orice ar fi făcut. Poate nu era nici cel mai deştept, nici cel mai bun, nici cel mai frumos, dar era popular. Foarte popular.

Mai mult ca sigur în roiul respectiv era şi vreun copil mai timid, mai cu aripi neformate, dar dornic sa fie şi el in roi. Vedeai rotirea aia de copii şi cu siguranţă, in coada, zăreai copilul nepopular, asa fara niciun motiv anume. Totdeauna mi s-a strans inima la imaginea asta.

La mine in curte e fix ca in povestea asta. Lupu-băiatu’, bătrânelul găsit pe cand avea deja vreo 9 ani – de atunci au trecut mai bine de doi ani- o iubeşte pe Alma-rotweillerita. Pe Izi maidaneza -sarbatorita zilei de ieri – o tolerează. Alma cu Izi şi Toto-tomberonezul cel mic și zulufat se aleargă in nestire. In coada, lupuşorul incearca sa-şi prindă adorata.

Rar reuşeşte, dar nu se lasă. Nu pare a fi băgat în seamă prea mult de gasca tânără. Iar mie, din nou, mi se tulbură inima şi stomacul şi-mi vine să strâng la piept cu putere bătrânelul meu de căţel. Viaţa curge în forme diferite dar cu aceleasi nuanţe, iar eu imi spun in gand obsesiv: ‘„Nu-i nimic! Bine că suntem sănătoşi cu toţii!”

4 Comment

 1. Dragan Melentina says: Răspunde

  Am reușit sa mă abonez la poveștile tale !!Am m-ai încercat de câteva ori dar nu am reușit !poate s-a simplificat metoda de abonare și am reușit !!acum citesc repede tot ce scrii ! ?

  1. Adriana says: Răspunde

   Impresionant. Deci intra de pe ambele bloguri? N-as fi crezut! Ce fain! Multumesc, Melentina!

 2. Nu stiu cum faci, dar mereu mi se umplu ochii de lacrimi cand descrii ceva atat de … sensibil!
  Desigur ca si pentru un copilasul timid ti se strange inima, dar pentru un animal … cand realizezi ca îmbatraneste … ufff, e greu!

  1. Adriana says: Răspunde

   Ella, am pierdut scriind pe facebook..multe chestii amuzante sau ușor induiosatoare ca acesta. Cainele asta l-am gasit gata batran, iar cand ne-am dus cu el la veterinari dupa un an, ne-au intrebat „asta ce caine e”, atat era de schimbat in bine. Intinerit. De asta noi avem grija de el mai mult decat de ceilalti pentru ca e special. Si ..orice ar fi și va fi..nu vom suferi caci el e un caine fericit și multumit, ceea ce inseamna ca noi ne-am atins scopul.

Lasă un răspuns