Între cunoscut și necunoscut, vestea face diferența

Uneori, veștile se intersectează – cele bune, cu cele rele, cele pe care le înțelegi cu cele carora încă le cauti sensul, cele în care te implici cu cele în care nici măcar spectator nu ai fost, cele la care ai încercat să adaugi ceva cu cele cărora emoțiile ți-au rămas încătușate și mai sunt veștile miracol care chiar dacă le primești după ce le-ai așteptat de mult timp, nu le mai iei personal..ci le primești taina, minunea, excepția. Bucurați-vă dacă primiți astfel de vești, indiferent dacă vă e aproape sau departe acel om, acea legătură. Indiferent dacă oamenii aceia contează pentru voi sau ai contat tu vreodată pentru ei. Nici nu mai e importantă nuanța ci doar bucuria primită pe neașteptate, ca un fulg care s-a asezat când trebuia, acolo unde trebuia.

Veștile acelea dau speranță, dau încredere, dau fericire lăuntrică și îți așază priorități, îți așază lumea altfel, îți simți sufletul liniștit. E un fel de pierdere cu câștig, un fel de despridere de ceea ce nu poți fi și nu e musai să dovedești, dar în care primești liniște știind că oamenii sunt fericiți. Tot ce-mi doresc e ca în lume sa fie cat mai multa iubire si sanatate, dar cum sunt doar cuvinte, bucurați-vă dacă in jurul vostru aveti măcar vreun exemplu de reusita.

Sunt clipe când simți inima de piatră
Și că se zbate într-un tumult neașteptat,
Tu taci și așteaptă căci nu-i descifrată
Taina, dar viața e un miracol ce ti-e dat
Să-l faci sa fie important și azi, și mâine
Și-n fiecare zi, ca pe un miez de pâine
Cald.

Sunt fericita acum, căci știu de bine
Și-mi cern încet speranțele din mine;
Mă ning acum cuvinte adormite,
Dar le topesc cu bucurie de luat aminte
Si-mi troienesc cărări de inimă și gând,
Știind că totul are o noimă, în adânc;

Și totul e binecuvântare
Căci Vestea-i mare!

7 Comment

 1. Nicoleta Ionita says: Răspunde

  Eh, tare mult îmi doresc ca miezul acesta de pâine să rămână mereu proaspăt și cald. Știu, dacă mai avem pic de credință, stă în puterea noastră să -l menținem așa.

  1. Adriana says: Răspunde

   …da. Azi am primit o veste bună despre un om în viata caruia am fost din 2005, ianuarie. Nu totdeauna ne-am dus simpatiile umar la umar, dar cand s-a imbolnavit m-a indepartat, brusc. Azi am aflat ca e bine și pentru mine e tot ce conteaza. ASTA CRED CU TOTI CEI CARORA LE SUNTEM O VREME CEVA. După, e bine să le dorim să le fie bine forever și sa zambim reusitelor, chiar daca nu esti decat un semn de carte, uitat într-o filă îngălbenită din cartea vieții lor. Miezul tau de paine va fi cald, pentru ca vei avea mereu fierbințeala literelor care iți vor încălzi bucățica ta de frumos, de bine.

   1. Nicoleta Ionita says: Răspunde

    …cu condiția ca o parte din litere să fie dospite de mintea ta și coapte pe vatra inimii tale. Ce gust desăvârșit va avea atunci miezul meu de pâine!
    Cât despre veștile primite de tine, mă bucură enorm atunci când e vorba de sănătate, și de însănătoșire în special.
    Îmi place comparația ta, dar eu tot cred că semnul de carte nu poate fi uitat, într-o zi îți vine așa pe neașteptate cheful de răsfoit cartea vieţii și inevitabil dai de el acolo. Că-ți face bine sau nu să-l descoperi printre amintiri rămâne de văzut…

    1. Adriana says: Răspunde

     …asta depinde de inima si de autorul cartii. Eu nu mai am asteptari…

 2. Zile pline de veşti care să-ţi aducă bucuria-n prag! Te îmbrăţişez, draga mea!

  1. Adriana says: Răspunde

   ..multumesc, potecuta. Pupici cu drag si bucurie..

 3. Magia Crăciunului se face simţită în vieţile noastre în mod neaşteptat, uneori, şi ne e atât de bine… Să ai parte doar de veşti bune şi zâmbete! 🙂

Lasă un răspuns